若有所失 发表于 2009-1-27 00:03

【转载】拍拖噶人一定要睇睇哦`.. 嘿嘿,..

各位,虽然系長咗D,不過請耐心睇完姖啦~`
女囝--不爲人知de秘密
其实好多人都5知道……岩开始拍拖噶时候,女仔噶对男仔噶忽冷忽热,原因系距想捉
住男仔个心……
其实好多人都5知道……女仔每晚要求男仔发短短&打电话比距,原因系距5想,同男仔
彼此两人噶关系变得疏远……
其实好多人都5知道……女仔每日都一次又一次望住自己部手机,甚至挪住系手几个钟
头都5舍得放低,原因系距期待仅,男仔发短信来,然后再好快复距,再一次又一次翻
睇手机里边噶短信,好5舍得删左去……
其实好多人都5知道……D女仔甘中意keep起D短信??原因系:女仔想留驻男仔发比距
噶每一次感动,距想时时回忆起大家一齐噶开心、快乐,甚至系好重要噶日子……例如
边日系男仔同自己讲|“老婆仔”,边日同自己讲“傻G,起床床呐”,新年噶倒数&情
人节&生日等等,同自己讲|"老婆,我爱你啊",甚至系自己病左噶时候,男仔发来噶"老婆
你点啊?仲有无事啊?老公好担心你啊”,又或者某日,同自己讲“老婆,我好挂住你啊
”……所有噶一字一句,都系女仔最想珍惜噶……
其实好多人都5知道……女仔出街时候,中意男仔好主动噶拖手,临走时噶拥抱,同埋
好温柔噶goodbye kiss……原因系女仔可以好似比心爱噶人征服一样,好似只乖猫甘,
而且好怕丑,对男仔好依赖……
其实好多人都5知道……女仔上课时,都会走神,留恋同男仔好sweet噶时候,原因系女
仔系不知不觉间,中意上男仔,好想到周末放假噶时候,同距一齐去街,做自己中意噶
野……
其实好多人都5知道……女仔中意行街时,拖住男仔去贴贴相铺影贴纸相,原因系女仔
想时时见到男仔,将男仔最cute时候噶样记住,而且放系银包里边,想男仔每日都可以
同自己贴身甘一齐……
其实好多人都5知道……女仔中意男仔去接距放学,或者系自己去接男仔放学,原因系
女仔想话比其他人知,男仔噶女朋友系自己,系向所有对男仔有意思噶人****,要话比
男仔身边噶朋友知,自己系距女朋友……
其实好多人都5知道……女仔会成日节食,悭钱,原因系为左要靓D……仲要悭钱,行街
噶时候,帮男仔买好多野,会5话比男仔知,比个surprise距…… 女籽舎得花錢起男籽
身上多過花起自己身上,因為隻男籽開心,女籽會更加開心,壹份禮物就可以令兩個人
都甘開心。。。
其实好多人都5知道……女仔会为左男仔学织野,原因系好冻天来了,想男仔翻学无甘
容易冻亲,女仔会开通宵,去学织围巾送比男仔,自己织得5好,织完一次又拆,拆完
又织……
其实好多人都5知道……系男仔生日噶时候,女仔会花心思去卑男仔驚喜,原因系女仔
想男仔覺得好甜蜜,想男籽嘎每個生日都過得甘開心,快樂,難忘。。。女籽想男籽記
住每個侑女籽嘎生日,想自己可以起男籽嘎生命中深深甘存在過。。。
其实好多人都5知道……5中意玩游戏噶女仔,会去学玩,原因系想同男仔有共同噶语言
,同男仔有共同噶话题……
其实好多人都5知道……日子耐左,两个人噶问题变多左,摩擦都多左,变得argue左,
女仔仲系一惯野蛮,原因系女仔好怕男仔以后都5会在凼翻自己啦,女籽有時隻繫想起
男籽偭前咋下嬌,想男籽多D凼女籽,原因繫女籽想男籽更加着緊自己,想知自己起男
籽心中嘎分量仲重晤重要。。其實,男籽隻要緊緊甘抱住女籽講句“傻豬。。”就已經
好快無事嘞,再加上壹吻,就咩事都無髮生過一樣嘞。。。然后,女籽就會軟軟甘將頭
埋起男籽嘎懷中。。。。
其实好多人都5知道……但男仔提出分手噶时候,女仔都会不顾自尊,原因系女仔想挽
回男仔噶心,即使要自己点改都可以,但系女仔苦苦噶哀求,男仔都无动于衷,讲“我
地分手拉”…… 男籽永遠都晤理解女籽嘎心侑幾甘痛。。。
其实好多人都5知道……系分手后,女仔每日噶日子系过得几甘勉强,原因系距真系好
挂住男仔,希望可以有转机……
其实好多人都5知道……分手后噶日子,女仔会偷偷行过男仔屋企,企系男仔房个窗口
,望住距,原因系女仔想可以多见男仔耐D,知道男仔过得好5好,有无变到,都好希望
男仔望出窗外见到距,但系当男仔望出来噶时候,女仔又好快哩埋左,好惊男仔见到…

其实好多人都5知道……女仔害怕上网,原因系距好惊见到,男仔online时,见到女仔
都5会同打招呼,甚至系倾计,系每次刷新男仔噶资料时,上面写噶野,已经5再系属于
女仔自己,仲有系男仔噶空间度,5会再有自己噶留言,甚至系,眼白白望住男仔删左
自己噶留言,去回复第个女仔……
其实好多人都5知道……女仔害怕见到男仔噶朋友,即使系图书馆里边撞到,都觉得好
难堪,原因系女仔好惊听到有关男仔噶消息,即使系无意中提到男仔噶名,女仔都会觉
得个心隐隐作痛……
其实好多人都5知道,女仔系分手后,仲默默为男仔做好多野,每年噶咩节日都会好神
秘甘送礼物比男仔,原因系男仔无一刻钟离开过自己心……
其实好多人都5知道,女仔系分手后,女籽會將男籽送卑自己嘎每樣嘢,為男籽藛嘎每
篇日記好好甘保存,中會時吥時羅黜來囬味,想藩屬于距地嘎囬憶。。。有時,女籽睇
睇下中會偸偸甘喊。。。。
      其实女仔最惊,最惊,见到自己最心爱噶人离开自己,即使系一觉醒来,发现男
仔却另有新欢,自己付出噶所有,所有噶感情都浪费左,其实女仔为心愛噶人系5会在
意自己已经付出左几多噶,只会一心捻住距爱噶人,点样先会得到幸福…… 所以,女
籽一直都甘傻。。。   
男囝--不爲人知de秘密
好多人都唔知道……女仔对男仔忽冷忽热噶话,其实男仔会好难顶噶.
好多人都唔知道……女仔要求每晚打比距,发信息比距,其实男仔会觉得好唔自由噶,因
为当我无稳你果时未必唔挂住你,唔系每晚做同样噶野先叫做心入边有你
好多人都唔知道……除左女仔会期待对方噶短信,其实男仔都会,有时甚至会比女仔更期

好多人都唔知道,有唔少男仔都会有KEEP住联系噶习惯,甚至有D即使分左手,宁愿换卡都
唔愿删电话号码.
好多人都唔知道……当男仔拖住你,揽住你,锡紧你果时,唔系为左征服你,而系至少响果
一刻,距系真心中意你噶
好多人都唔知道……男仔唔会因为某些SWEET噶野而上课走神噶,当距走神果时,系因为
已经同对方发生一D唔开心噶事
好多人都唔知道……唔系男仔唔想每日痴住你,而系有太多原因唔可以痴住你,大家都需
要私人空间咖
好多人都唔知道……男仔需要噶唔系比人知道你系唔系距条女,而系想比其他人知道你
有几爱距
好多人都唔知道……男仔虽然唔会为左变得靓而节食,但为左买其它你中意噶东东,节省
到比节食更恐怖
好多人都唔知道……有D男仔虽然唔中意织野,但仍然会偷偷跟人学点织最简单噶上下针
好多人都唔知道……当女仔生日果时,男仔花噶心思绝对要比女仔多唔知N倍,甚至响上
一次生完日之后就准备构思了大感受
好多人都唔知道……男仔中意你睇距玩多过你同距一齐玩同一个游戏,因为距想听到你
讲"哇,你甘叻噶?"
好多人都唔知道……男仔系唔中意横蛮噶女仔咖,一次两次唔紧要,会尽最大努力tum翻
你,不过如果次次都唔识体谅噶话,男仔会好顶唔顺,甚至会离开你
好多人都唔知道……男仔虽然唔明白同你讲分手果时你个心会有几痛,不过同样,你唔明
白点解男仔会同你讲分手呢两个字,同埋决定同你讲之前噶困惑
好多人都唔知道……男仔分手后都会难过,但想到其实同你系唔适合一齐噶,再落去只会
令大家更痛苦,所以选择唔再稳你
好多人都唔知道……男仔对女仔送比距噶野,无论系边个送噶,都唔会随便甘丢左距,相
反更会好好保存
好多人都唔知道……男仔即使有左第2个,都唔会忘记曾经同距一齐过噶人,而且对第2个
唔会有对之前果个同样噶感情,对每个都唔一样,世上无一模一样噶感情
好多人都唔知道……男仔究竟会中意边个多D,男仔即使知道都未必会选择果个最爱噶,
因为距有一份责任,而呢份责任未必属于距最爱噶人`
话虽如此,但系我知到大家系爱对方嘎话,一定都会忍耐,忍让,无需太过刻意去改变自己
~`

伦雨乔 发表于 2009-1-27 01:26

讲粤语的撒
睇得明嘛?

小葛爱炅炅 发表于 2009-1-27 02:13

天哪··
看不懂··

无敌蕾蕾 发表于 2009-1-27 09:54

........无语了!!语言这东西是有多奇妙

蓝海紫梦 发表于 2009-1-27 12:21

看完真不是一般的费力呃。
                   __吖一

欣欣爱炅炅 发表于 2009-1-27 12:22

虽然我看得明白,可是没什么耐心看,呵呵~~

筱菲~ 发表于 2009-1-31 21:29

你讲白话你觉得我地滴习惯于"普通话"噶人可以睇的明??嘻嘻```还是支持一下啦

小小草 发表于 2009-2-2 09:08

女仔D秘密我系支持!!毕竟我5系男噶,有的半信半疑。。。

ぷ祢de寳唄 发表于 2009-2-2 09:19

好长啊·~~

泡泡伞 发表于 2009-5-23 19:14

体得明啦~`不过会太长啦~`
以后最好系用翻普通话啦~~~`
(怎么也突然用广州话了~~`没办法,习惯了~~`)
页: [1] 2
查看完整版本: 【转载】拍拖噶人一定要睇睇哦`.. 嘿嘿,..